Всеукраїнський форум сім‘ї “Щаслива родина – міцна Україна”

safefefeffe

14 березня 2018 року в Києві відбувся Всеукраїнський форум сім‘ї “Щаслива родина – міцна Україна”, який зібрав представників різних громадських організацій та церков України, щоб підняти питання загрози сім‘ї в Україні, щоб не допустити узаконення таких ініціатив в Українському законодавстві, які сприяють цій загрозі, особливо – це затверджений в 2015 році Урядовий документ під назвою “План дій з реалізації національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року”, яким передбачено протягом декілька років повністю змінити українські закони, що регулюють відносини в сфері сімейного та цивільного права. У цей “План дій..” внесені ініціативи, які вже активно впроваджуються в Україні у вигляді законопроектів, розпоряджень, наказів  та постанов. Це “Шлюб за 24 години”. 13 липня 2016 року Розпорядженням Кабміну розпочався пілотний проект з реєстрації шлюбу протягом однієї доби, а через 2 тижні  (27.07.2016 р.) – наказ Мінюсту “Про реалізацію пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу”. Цей пілотний проект діє в Києві, Львові, Одесі, Херсоні та ще в 10 містах України. Чи сприяє “Шлюб за 24 години” стабільності у стосунках між чоловіком та жінкою, чи охороняє права і інтереси подружжя, їх дітей? Ні. А чи не порушує ст.27 Сімейного кодексу? Так! А ще “тишком-нишком”, не рахуючись з думкою народу, влада ініціює:

1. Змінити ст. 51 Конституції України, в якій шлюб грунтується на вільній згоді чоловіка та жінки, а планується вилучити з Основного Закону слова “чоловік” та “жінка” та замінити на “кожен має право на шлюб”, що відкриває шлях до легалізації одностатевих “шлюбів”.
  2. Розроблений Законопроект “Про цивільне партнерство”, планується його зареєструвати у Верховній Раді, а це останній крок до легалізації так званих одностатевих “шлюбів”.
  3. Розроблений проект Наказу МОЗ України “Про внесення змін до наказу МОЗ від 20.08.2008 р. №479,в якому запропоновано зменшити перелік захворювань, за наявністю яких всиновлення дітей в Україні неможливо. МОЗ вилучило з цього списку трансгендеризм, транссексуалізм,  інші розлади статевої ідентифікації, шизофренію, ВІЛ та інших захворювань.

Ми,  лікарі – християни виступаємо проти вищевказаних змін мотивуючи тим, що вони несуть загрози сімейним християнським цінностям та ризики психічному здоров‘ю дитини, її гармонійному розвитку в таких нетрадиційних сім‘ях, які нав‘язуються нашій християнській Україні під надуманими приводами, а саме: нібито існуючий перелік захворювань в діючому наказі МОЗ України є дискримінаційним, в той же час, чи не є дискримінаційним те, що діти-сироти, обділені долею, бо не мають батька і матері, можуть бути всиновленими людьми з психічними розладами, або людьми різної сексуальної орієнтації, які не можуть самі визначитися, якої вони статі (трансгендери і транссексуали), чи зможуть ці діти-сироти отримати здоровий (!), гармонійний (!), духовний (!) розвиток в таких нетрадиційних сім‘ях .

1. Розробляється методичний документ “Освіта: гендерний вимір – 2020”, який спрямований на впровадження в навчальних закладах інформаційних заходів, програм з метою поширення, так званих, гендерних знань в шкільних підручниках, розробки концепції, в т.ч. гомосексуальної поведінки.
  2. “Планом дій…” передбачається проведення, так званих “маршів рівності”, “гей-парадів”, тобто – відкритої пропаганди гомосексуалізму- чужих для українців особливостей та відхилень.

Ці ініціативи “Плану дій”… вражають своєю безвідповідальністю влади, яка повільно, але системно впроваджує їх в різні сфери життя українців: в освіту, охорону здоров‘я, трудову і соціальні сфери, не беручи від Європи все краще, а, на жаль, все підряд, бо європейське!

Ми – християни, лікарі Асоціації лікарів-католиків (АЛК) виступаємо за збереження інституту сім‘ї, традиційного шлюбу, християнських цінностей та виконання біоетичних норм та правил в житті, як  кожної української сім‘ї, так і кожної дитини. Інститут сім‘ї  має бути пріоритетним у державній політиці та стратегії України.

Ми, громадяни християнської країни – України  не можемо байдуже чекати, коли ці документи будуть прийняті Верховною Радою  України та впроваджені в життя українців, нашої молоді. Тому мусимо долучатись до інших громадських організацій разом з нашою церквою і діяти.

На початку долучились  до підписання Петиції до Президента і розповсюдили її серед інших ГО та небайдужих до цієї проблеми громадян.      АЛК  підтримала прийняту учасниками “Всеукраїнського Форуму сім‘ї”  Резолюцію та звернулась до депутатів Верховної Ради України від  Львівщини, до обласної та міської рад з такими вимогами та пропозиціями.

1. Організувати роботу по внесенню на найблищу сесію Львівської обласної ради розгляд питання та прийняття рішення щодо захисту інституції сім‘ї в Україні.
  2. Прийняти звернення від Львівської обласної ради до депутатів Верховної Ради України з вимогами недопущення прийняття на законодавчому рівні ініціатив, які шкодять інституції природної християнської сім‘ї.
  3.   Прийняти Звернення від Львівської обласної ради до Прем‘єр-Міністра України з вимогою перегляду окремих пунктів “Плану дій реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року”, скорегувати їх відповідно до національних інтересів України.
  4. Рекомендувати депутатам Львівської обласної ради спільно з ГО просімейних поглядів, представниками УГКЦ та інших церков, УКУ створити робочу групу з метою  напрацювання пропозицій та реалізації національної сімейної стратегії.
  5. Сприяти громадським організаціям в організації та проведенні Обласного форуму сім‘ї.
  6. Допомагати ГО в організації масових заходів, які пропагують захист людського життя від самого зачаття, цінність подружжя, християнського шлюбу в українському суспільстві (марші “За сім‘ю”, “За життя”, “Тиждень подружжя”, який планується з 15 по 22 травня в Україні, “День матері”, “День батька”) та активно висвітлювати ці просімейні заходи, що проводяться в місцевих громадах Львівщини в ЗМІ, інтернет ресурсах та соціальних мережах.

Дійсний член Папської Академії Pro Vita у Ватикані

Президент Асоціації лікарів-католиків                                Іван Луць