29 травня 2016 року, напередодні Міжнародного Дня захисту дітей, громадськість Львова відзначала День родини, провівши Марш на захист життя за участю вірних та структур Української Греко-Католицької Церкви, громадських організацій, які працюють в напрямку поваги людського життя і його захисту від природного зачаття, народження і до природного закінчення.

Ініціатором заходів було громадське об’єднання Батьківська Християнська Асоціація «Алетея», яку підтримали та спільно провели інші громадські організації та спільноти: «Асоціація лікарів-католиків», «Інститут захисту життя», «Рух за життя», «Українська молодь Христові», «Матері в молитві» та багато інших.

Марш розпочався від Собору святого Юра – святині, в якій століттями молилися і дбали про високе моральне покликання українського народу наші єпископи і митрополити. Біля пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому преосвященний Володимир Груца, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ у співслужінні священиків відправив Молебень до Пресвятої Богородиці та вділив усім благословення. Головне гасло святкування: «Буде родина – буде Україна!». Проте, Асоціація лікарів-католиків на марші виступила з гаслом «Здорова родина – сильна Україна», згідно з ідеями великого Митрополита Андрея Шептицького, який так звертався у своєму слові пастиря до вірних «Про обов’язок дбати про моральне і тілесне здоров’я»: «Здоровлє і моральність так з собою суть зв’язані, що одно від другого залежить. Ви, молоді всіх станів, пам’ятайте, що від вашого морального поведення залежить в великій часті ваша доля вже на сім світі! Цініть собі невинність і чистоту понад всі багатства сего світа; не вдавайтеся в товариства людей, котрі могли би вас псувати! Нарід моральний, фізично сильний, здоровий і тверезий легко, при усильній праці і ласці Божій, здобуває собі навіть в тяжких обставинах добрий бит економічний, доробляється маєтку, стає заможним».

Від пам’ятника Андрею Шептицькому хода пройшла вулицями Львова до парку культури імені Б. Хмельницького, де відбулось Свято Родини – концерт дитячих художніх колективів, конкурс дитячих малюнків, нагородження матерів багатодітних родин, представлення інформаційних матеріалів громадських організацій-учасників.

Повідомив о. Корнилій Яремак, ЧСВВ