СВЯТЕ ПИСЬМО – ВОПЛОЧЕНЕ СЛОВО БОЖЕ

Одним із способів турботи про стан та постійне оновлення духовного життя є духовні вправи – так звані реколекції – які згідно із звичаєм Католицької Церкви проводяться раз, або двічі у рік. Асоціація лікарів-католиків покликана не тільки допомагати впроваджувати засади морального християнського вчення в лікарську професію, але й допомагати медичним працівникам більш глибоко та усвідомлено переживати християнську віру. Так оновлена віра стає міцним фундаментом для того, щоб у звичайному житті, а особливо в медичній практиці, щоденно виставленій різноманітним викликам і труднощам, зберігати погідність духа, врівноваженість, а особливо впевненість у непорушності моральних сповідуваних принципів, бо вони оперті не на людській мудрості, а на Божому об’явленні, яке подарував нам Христос. Реколекції для членів Асоціації та інших зацікавлених осіб проводяться уже протягом десяти років і відбуваються у різних реколекційних центрах в Україні.
Цьогоріч реколекції на тему «Святе письмо – воплочене Слово Боже» будуть проведені у Василіянському інституті філософсько-богословських студій імені Йосифа Велямина Рутського у Брюховичах біля Львова. Цей інститут розмістився в монастирі святого Йосифа і гостинно відкриває свої двері для різних духовних вправ, семінарів, конференцій та інших духовних заходів. Для учасників реколекцій дуже важливо перебувати у спокої, мати можливість молитися, спілкуватися із духівниками, при потребі приступити до святої тайни Покаяння, відвідувати богослужіння та приступати до святого Причастя. І якраз найкращим місцем для цього може стати монастир із церквою та духівниками, готовими послужити духовним потребам людини.
Реколекції для Асоціації лікарів-католиків відбудуться від вечора, 23 грудня до полудня 25 грудня 2018 року. Головне завдання учасників реколекцій – покинути на кілька днів звичайні турботи, щоб перед Богом і власним сумлінням переосмислити своє ставлення до життя, до інших людей, поглянути на все з точки зору християнської віри і, врешті, зробити висновки і постанови для майбутнього. Під час реколекцій цьому сприяють перебування в духовній атмосфері, спілкування із духівниками, та найголовніше – духовні конференції та молитва-роздумування. Звичайний реколекційних день включає три духовні науки-конференції, в яких провідник реколецій пропонує слухачам переглянути свої переконання у світлі науки святої Церкви та Писання. Після кожної науки є можливість у кімнаті, на природі чи у храмі протягом пів години помолитися в цьому намірі, обмірковуючи все сказане та представляючи Господу Богу свої думки та погляди й узгоджуючи їх із Його волею. Адже виконання Божої волі – це найкращий шлях для людського щастя.
На реколекції запрошені члени Асоціації лікарів-католиків, Українського лікарського товариства та члени їхніх родин. На завершення реколекцій завжди уділяється повний відпуст і всі учасники повертаються до домівок, маючи новий багаж знань, духовного досвіду та позитивних постанов, які допомагають вірно будувати життя і стосунки, йдучи за Христом згідно із його словом: «Я – путь, істина і життя! […] Я – світло світу. Хто йде за мною, не блукатиме у темряві, а матиме світло життя.» (пор. Йо.14,6; 8,12).
Початок реколекцій: неділя, 23 грудня 2018 року о 16:00
Закінчення реколекції: вівторок, 25 грудня 2018 року після 13:00.
Провідник реколекцій: о. Корнилій Яремак, ЧСВВ, духовний асистент Асоціації лікарів-католиків.
Адреса монастиря святого Йосифа: вулиця Широка, 6, Брюховичі (Львів)
Контактний номер для запису – +380676700466 (Леся Луць)
О. Корнилій (Віктор Яремак) ЧСВВ