5 травня, в день народження Юрія Липи (1900 – 1944) – видатного історіософа, письменника, лікаря, великого українця, відбулася зустріч членів Благодійного фонду “Призначення імені Юрія Липи” тз лікарями та медпрацівниками Львівського шпиталю інвалідів війни і репресованих, який носить його ім’я.  Зустріч відбулась в плані щорічних заходів ” Стежками Юрія Липи”.

З вступним словом виступила Президент Благодійного фонду лікар Галина Шипка, яка представила членів фонду та гостей – учасників заходу.

Віце-президент фонду, директор видавництва “Каменяр” – Сапіга Дмитро Іванович розповів запрошеним основні віхи короткого, але дуже насиченого і змістовного життя, навчання,  лікарської діяльності, а також про творчу спадщину Юрія Липи. Вже видано 5 томів творів письменника. Особливим попитом слід відзначити останнє видання, яке вийшло в 2015 році – історіософська праця Юрія Липи “Призначення України“, в якій чітко простежується геополітична спрямованість України – однієї з великих європейських держав. Праця написана 1930-х років, вражає своєю державницькою спрямованістю, дуже актуальна в наш час(!) Юрій Липа, як пророк, передбачав велику роль України серед Європейських країн.

Про лікарську діяльність Липи, про його лікування рослинами розповіла лікар Тетяна Пригоцька.

Зустріч супроводжувалась читанням творів Юрія Липи актрисою Національного українського академічного театру ім. Марії Заньковецької Тетяною Павелко та скрипалем Богданом Дворником.

Будуччина – у Бога. В Тебе – тільки труд  Виснажний, безустанний і відданий.

Пророцтв не жди. Не вір. Ото життя твоє:

Як моря даль, – розгорненая праця

І – Божий зір над тим.

І раптом буря,

Що кине хвилі в берег той, що треба.

Не знаєм більш нічого. Чуєш?

Жди й молись.

Підготував Іван Луць.

P.S. Про праці Юрія Липи замало розповідати, його треба читати і читати!