Високоповажні Іване Михайловичу і Пані Леся!

Всечесний Отче Корнилію!

Шановні колеги Асоціації лікарів-католиків!

Щиро вітаю Вас із славним Ювілеєм Вашої знаної,

шанованої, високодуховної Асоціації!

Асоціації – відомої Україні і світові своїми вагомими доброчесними ділами, своєю духовно-просвітницькою діяльністю, незбагненною працьовитістю і відкритістю, відповідальністю і жертовністю, простотою і вишуканістю, глибокою інтелегентністю і пристойністю!

Мені, як нікому, приємно й почесно вітати Вас у цей чудовий день,прикрашенийморозною свіжістю, яскравим сонцем, чистотою неба, підбадьорюючою прохолодою, водночас, переповнюючий дух величністю і хвилюванням! Адже подібно як Ви, шановні послідовники Святого Луки, які влучним словом і мистецтвом лікарської справи зцілюєте дух і тіло людини, ми – дружня Асоціація викладачів-католиків – наслідуємо Ваш приклад потужної і благородної діяльності! Щонайменше половину з Вашого шляху (тобто вже років 7) ми вчимося у Вас, наслідуємо Вас, беремо із Вас приклад!

Приклад, без перебільшення, правдивого сучасного героїзму! Адже, справді, не знаю чи можна ще зустріти таку спільноту, в очах кожного члена якої так палко горить іскра любові, відданості, вірності своїй Асоціації і справі, на яку вона призначена. Я не зустрічала ще такої самоорганізації, такого самоменеджменту, такої дисциплінованості, з якою Ви так щиро поспішаєте на науки до Вашого невтомного духовного лідера, учителя, наставника, унікума – Отця Корнилія! Це – окрема сторінка Вашого маштабного проекту, але сторінка яскрава, особлива, глибока, незбагненно креативна, доступна в простоті і вишукана в майстерності слова і духа! Дякую Вам, Отче Корнилію від себе особисто, бо багато навчилася у Вас!

А де дібрати слів тепла, любові і вдячності гідних для не менш важливого рушія, джерела, потужної електростанції Вашої Асоціації – Пані Лесі! З якою відповідальністю і захопленням вона завжди сумлінно, точно, чітко працює над організацією усіх духовних заходів: поїздок, прощ, засідань, реколекцій! Невтомний дух і відданість своїй справі – велике дякую Вам пані Леся, дорога!

Вельмишановний Презеденте Асоціації лікарів-католиків! Низько схиляю голову перед Вами – завжди скромним, урівноваженим та спокійним у праці –водночас потужним засновником і подвижником, натхненником і добротворцем, лідером і керівником Великої духовної громади! Щиро Дякую Вам за зерна правдивої Любові, безмежного Добра, глибокої Мудрості, шляхетної Мужності і божественної Жертовності до людей, для людей і задля людей!

Дорогі колеги дружної Асоціації! Дякую Вам, що не одноразово приймали мене (чи навіть нас) у всій вишуканий простір. За те, що разом ділили море вражень і емоцій від побаченого, океан задоволення від почутого, вершини пізнання незбагненного, а також краплі втоми чи навіть болю від пережитого.

Кожен з Вас – це ті, що вірно стоять на сторожі фізичного і духовного благополуччя людини.  Ми добре знаємо, що здоров’я настільки переважує всі блага життя, що, кажуть, воістину здоровий жебрак щасливіший від хворого короля. Тому дякую Вам за те, що кожен з Вас у своїй професійній майстерності має погляд сокола, руки дівчини, мудрість змії і серце лева!

Бажаю Вам,  дорогі Ювіляри, радості і задоволення! Сповнення планів, мрій і задумів! Великого творчого натхнення і Божого благословення у надважливій, невтомній, самовідданній праці на славу Богові, державі і Церкві!

Вас глибоко визнає,  любить і поважає сучасне суспільство! На вас рівняються інші громадські організації! У Вас вчимося друзі – ми! Нехай щастить Вам завжди і у всьому!

Ми також послідовні у своїх подарунках – тож даруємо Вам книгу «Український портрет ХVІ-ХVІІІ століть» з побажанням, щоб в наступному виданні ХХІ століття був портрет Вашої Асоціації і її лідерів.

З повагою і пошаною голова Асоціації викладачів- католиків, професор
Львівського університету ім І.Франка

Наталія Жигайло