Личаківський некрополь, Гробниця Львівської Капітули

2529

25 листопада ц.р. на Личаківському цвинтарі  Митрополит та Архиєпископ  Львівський УГКЦ Ігор  відслужив панахиду  та  провів чин освячення таблиці з іменами похованих 3-х митрополитів , 23-х єпископів та  1-го священика УГКЦ   ХVIII- ХІХ  ст.   в гробниці Львівської капітули.

До недавна, ця гробниця була запущена, пошкоджена, не було достеменно відомо, хто тут був похований, бо не було таблиці з іменами захоронених .

Клуб української греко-католицької інтелігенції взявся реставрувати, дослідити історію гробниці, віднайти документи про похованих в ній духовних осіб і закласти таблицю з правдивими даними про захоронених.

Після панахиди виступили члени Клубу української греко-католицької інтелігенції, завдяки яким була проведена велика робота по відновленню гробниці та виготовленню таблиці з дослідженими  і вивіреними іменами, прізвищами , датами народження та смерті захоронених  тут.

Люди,причетні до цієї благородної справи, це – Роман Грицевич, голова Клубу  української греко-католицької інтелігенції, депутат Львівської міської ради; Василь Шпіцер, член Клубу; Юрій Дубик, архітектор, проектант таблиці. Церемонія завершилась церковним гімном”Боже Великий Єдиний”, у виконанні Національної хорової капели “Трембіта”.

Іван Луць

2521 2522 2523 2524 2525 2526 2527 2528