Форум відповідальних християн “Бог-Людина-Україна”

2

Форум відповідальних християн “Бог-Людина-Україна”

Напередодні свята Преображення Господнього 18 серпня у Львові відбувся Форум відповідальних християн “Бог-Людина-Україна”,який розпочався зі Служби Божої в каплиці Духовної Семінарії Святого Духа, яку відслужив отець-ректор Ігор Бойко. Роботу форуму благословив єпископ Львівської архиєпархії УГКЦ Володимир Груца.У форумі взяли участь більше 300 осіб зі Львова, Тернополя, Івано-франківська та Києва Виступали, згідно анонсованої нами програми, політики, економісти, підприємці, екологи, освітяни, лікарі, священики, депутати місцевих та Верховної Ради.
Під час доповідей та круглих столів по секціях виявилось декілька головних загроз для України: корупція, байдужість і зневіра частини громадян, матеріалізм, небажання брати відповідальність на себе, як у владців, так і в пересічних громадян, також – гендерна ідеологія, про що акцентував у своїй доповіді гість з Німеччини доктор економічних наук, один з ідеологів християнсько-демократичного руху Німеччини та Європи автор книги “Цінності християнської демократії”. , екс-віце-мер німецького міста Трір, Норберт Нойгауз. Він сказав,що ЛГБТ та інші антихристиянські сили перемагають не тому, що їх підтримуе більшість, а тому, що у них великі гроші, сучасний світ дуже матеріалізований. Тому радив християнам єднатися, щоби не повторити сумний досвід Німеччини, бо християни надіялись, що держава втрутиться, а одержали панування гендеристів на уроках сексуального вихованнях у школах (Доповідь Н.Нойгауза можна прочитати на сторінці АЛК).
Чому ми, християни України мовчимо, або говоримо дуже невпевнено, що ця меншість(!) ЛГБТ спільнот має нав‘язувати свою антихристиянську ідеологію в школах серед молоді та одночасно голосно кричати проти ініціативи впровадження уроків християнської етики в школах? Чому в Україні прийнято закон, який легалізує сурогатне материнство? Ми не сміємо допустити в Україну цю гендерну ідеологію, завуальовану в “гарну обгортку” рівності. Відповідальні християни повинні єднатися, щоби захищати сімейні цінності, захищати дітей та молодь, від нав‘язування цієї ідеології у вигляді маршів рівності, гей-парадів. Відповідальні християни повинні йти в політику, як не самі, то делегувати моральних людей, які через прийняття відповідних законів не допускали б руйнування християнських цінностей; таких політиків, які б виступали за збереження інституту сім‘ї, традиційного шлюбу та виконання біоетичих норм та правил в житті кожної родини, кожної дитини, навіть ненародженої, як писав наш митрополит Андрей Шептицький “…Народ у якому більше домовин, ніж колисок, зникає безповоротно з лиця землі. А що ж сказати про народ, у якому батьки родин роблять з матірного лона домовину для свого потомства, надії родини та народу”.
Цей форум “Бог -Людина -Україна, якій успішно відбувся, мусить мотивувати учасників до єднання, до праці, бо Бог – це Любов, “Любов на ділах, а не словах полягає, хто на свїм становиську, сповняючи совісно свій обов‘язок, працює для добра народу є ліпший патріот, як той, хто багато говорить, а мало творить” вчив А.Шептицький.
Лікарі-католики – співорганізатори форуму, дотримуючись високого рівня духовності і моральності з одного боку, з іншого – осяяні глибокою вірою в Бога та безмежним довір‘ям до Його Слова, покликані посилено працювати з гомадськими організаціями, з християнськими спільнотами, товариствами, щоби не тільки будувати міцну основу власного життя, але й запроваджувати християнські принципи в професійну діяльність, в громадському житті, поширювати вчення католицької церкви, зиінювати нашу Україну так, щоб не сталося так, як писав Клайв Льюїс” Бог звертається до людини пошепки з любові, а якщо Він не почутий – то голосом совісті…Якщо людина не чує голосу совісті, то Бог звертається неї через рупор страждань”. Треба будувати міцну основу власного життя на християнсьй вірі – “Коли ви перебуватимете у моїм слові, ви дійсно будете учнями моїми і правду спізнаєте правду і правда визволить вас”(Йо.8, 31-32).1 3 4 5 6 7 40500449_1920474591354874_1545635674722402304_n 8 9