16 лютого 2017 р.  в  конференцзалі Львівської духовної семінарії Святого Духа УГКЦ відбувся благодійний вечір-презентація розвитку Шпиталю імені Митрополита Андрея Шептицького. Основною метою проведення благодійного вечора –  презентація проекту відновлення діяльності хірургічного відділення шпиталю та збір коштів через аукціон та добровільні пожертви.

Вступне слово виголосив Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор (Возьняк), який після молитви наголосив, що поштовх до розвитку почався декілька років тому, коли шпиталь  очолив отець-доктор Андрій Логін.

В  першій частині вечора виступили:

Голова Наглядової ради шпиталю Ольга Бурляй, яка розповіла про меценатів медицини України, починаючи від Мазепи до Митрополита Андрея Шептицького.

Директор Представництва Світового Конгресу українців в Україні Сергій Касянчук, який розповів про різні види співпраці українців з діаспори  Україною, особливо  канадійської  діаспори.

Доктор медичних наук, професор, Президент Світової Федерації Українських лікарських товариств Андрій Базилевич наголосив на необхідності більш активної  співпраці  Шпиталю з  УЛТ у Львові та СФУЛТ’у,  а також зі студентством.

Адміністратор шпиталю отець Андрій Логін детально представив завдання Шпиталю:

-створення доступу до якісної медицини соціально незахищеним особам;     -співпраця з медзакладами США , Канади та ін;

-відновлення науково-практичної діяльності, наукові заходи   (конференції, семінари та тренінги).

Внесок  Шпиталю у розвиток якісної хірургії в Україні:

-поширення моделі цілісного підходу до пацієнта – турбота про фізичний, психо-емоційний, духовний і соціальний вимір буття пацієнта;

-набуття нових знань і кваліфікацій.

Внесок Шпиталю у життя громади міста – це розвиток спільного простору для служіння Людині у часі страждань через об’єднання зусиль Церкви і громади, професіоналів і меценатів, щоб оприсутнювати милосердя Боже, яке змінює світ на краще.

Директор фундації Духовного Відродження – о.Тарас Милян повідомив, що фундація пожертвувала половину вартості колоноскопа, а щодо оплати другої  частини вартості  діагностичного медичного обладнання, треба звернутись за допомогою до учасників доброчинного вечора про збір коштів.

Застуник голови УЛТ  лікар-кардіолог Володимир Семенів  розповів про “Народну лічницю”  в різні періоди, починаючи з 1903 р. ціллю якої було  надавати безоплатну лікарську поміч убогим хворим без різниці національності  і віросповідання.  Про засновника і покровителя Андрея Шептицького, який купив приміщення, дав гроші на функціонування “Народної лічниці”,  про керівників товариства “Народна лічниця”  Євгена  Озаркевича  та Івана Куровця.

Головний архітектор ТзОВ “Інститут проектування “Комфортбуд”  Віталій Козлов представив проект реконструкції з пристосуванням пам’ятки архітектури “Народна лічниця” в Шпиталь імені Митрополита Андрея Шептицького.

Між виступами доповідачів, в музичних паузах вечора перед учасниками виступили скрипаль – віртуоз, композитор Олександр Божик та Академічний інструментальний ансамбль “Високий Замок” Львівської філармонії.

Друга частина вечора проходила в трапезній Львівської духовної семінарії під музичний супровід Академічного камерного оркестру “Віртуози Львова”. Тут учасники та гості вечора слухали прекрасну музику, оглядали фотовиставку – це багато цікавих кольорових та чорно-білих фотографій пацієнтів палеативного відділу шпиталю, приймали участь в тихому аукціоні, фуршеті.

На вечір були запрошені члени Асоціації лікарів-католиків, які чисельно прийняли участь в презентації програми розвитку Шпиталю, а також зголосилися на волонтерську діяльність. 18 лікарів різних спеціальностей долучилися до розвитку Шпиталю доброчинною пожертвою свого часу і професійної праці по декілька год. на тиждень безоплатно консультувати пацієнтів в Шпиталі.

Милосердя змінює світ”  А. Шептицький

Повідомила Леся Луць

0216171540b 0216171541a 0216171545a 0216171734b 0216171739 0216171805 0216171828a