Реколекції АЛК у Яремче

60

Асоціація лікарів-католиків в лютому цього року, в чудові зимові дні відбула на щорічні реколекції в Реколекційний дім редемптористів, що в Яремче – старовинному гуцульському містечку.
Впродовж 3 днів реколекції “Нехай святиться ім’я Твоє” проводив о.Корнилій Яремак, ЧСВВ – духовний асистент АЛК. Щодня відбувалися служби Божі, духовні науки, роздуми, духовні розмови з отцем, відповіді на запитання, а у вільний час – спілкування між собою, а також подорожі по храмах, якими багате м. Яремче. Це дерев’яна церква св.пророка Іллі з дзвіницею монастиря студитів з дуже цікавою і одночасною трагічною історією; нова церква, якій тільки 10 років, – найбільший храм Різдва Св. Івана Хрестителя в центрі міста, який дуже гарно вписався в гірський ландшафт, що оточує Яремче. В храмі чудовий різьблений дерев’яний іконостас та різьблені вхідні двері.
Також в Яремче всі прочани та подорожуючі мусять побувати на водоспаді Пробій та оглянути по дорозі до нього ресторан “Гуцульщина” , який цікавий своєю дерев’яною архітектурою.
Ці чудові дні, проведені в прекрасному реколекційному домі, з особливим гуцульським інтер’єром, з чудовою капличкою, в особливій духовній атмосфері, яку нам створив о. Корнилій, а доповнювали о.Віталій Олещук та брат Вінкентій Суховій, який обслуговував нас в трапезній, подавав смачну їжу та ще й під прекрасну класичну музику.
Повертались ми додому переповнені враженнями цих чудових днів, наповнених та збагачених духовними науками та глибшим пізнанням Бога.

51

52